Γερμανική γλώσσα σημαια

Γερμανική γλώσσα

H γερμανική γλώσσα είναι η περισσότερο ομιλούμενη μητρική γλώσσα στην Ε.Ε , περισσότερο και από την αγγλική, γαλλική ή την ισπανική.

Η Γερμανία έχει πάνω από 340 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και πανεπιστήμια. Αυτό αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προσφορές σπουδών στην Ευρώπη. Πολλά από τα γερμανόφωνα πανεπιστήμια βρίσκονται πολύ ψηλά στην εκτίμηση της διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όποιος εκτός από Αγγλικά μιλάει και Γερμανικά, έχει περισσότερες ευκαιρίες στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Πολλές γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, πολλές ξένες εταιρείες στη Γερμανία καθώς και ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν στενές οικονομικές σχέσεις με τις γερμανόφωνες χώρες, αναζητούν συνεργάτες που ξέρουν Γερμανικά. Το 40% όλων των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα είναι Γερμανοί ή αυστριακοί. Επομένως, η γνώση της γερμανικής γλώσσας είναι σχεδόν υποχρεωτική για όσους Έλληνες απασχολούνται στον τομέα του τουρισμού. Χιλιάδες Έλληνες επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Γερμανία. Όποιος μιλάει και καταλαβαίνει Γερμανικά, γνωρίζει τους Γερμανούς και μπορεί να μάθει και να καταλάβει καλύτερα την ιστορία και τον πολιτισμό τους.

Πιστοποιήσεις Γλωσσομάθειας Γερμανικής Γλώσσας